Coalitie van Betekenis

De coalitie ‘Van Betekenis tot het Einde’ is een samenwerking tussen verschillende organisaties. Alle organisaties binnen dit samenwerkingsverband werken vanuit de overtuiging dat de laatste levensfase een zichtbaarder onderdeel van het dagelijks leven zou moeten zijn. Meer aandacht voor leven en sterven in waardigheid draagt bij aan een zorgzame samenleving.

Via ikwilmetjepraten.nu geeft de coalitie achtergrondinformatie en tips die kunnen helpen om bijvoorbeeld een gesprek te starten of die aanzetten tot nadenken over de laatste levensfase. Ook vindt u hier meer informatie over de coalitie en de partners.

Als partner van de coalitie heeft VPTZ Nederland in samenwerking met de Universiteit voor Humanistiek een verhalenbank samengesteld op basis van de praktijken van onder andere VPTZ-vrijwilligers. Verhalen zijn een krachtig en effectief middel om mensen te verbinden, kennis te genereren en tot reflecties te komen. Vrijwilligers zoeken dagelijks naar hoe zij optimaal bij kunnen dragen aan ervaringen van zin en betekenis van zowel de stervenden als de naasten.