Dat komt dan binnen

Naasten verwachten vaak niet dat vrijwilligers naar de uitvaart komen. Als dit gebeurt, geeft dit een bijzonder gevoel. “Dat zegt ook wel denk ik hoe deze vrijwilligers werken. Dat ze in zo’n korte tijd een bijzondere band met mensen op kunnen bouwen en tegelijkertijd dit ook weer los moeten laten.”


“Een moment dat heel bijzonder was, was met de uitvaart van mijn moeder. Toen is een vrijwilliger gekomen. En dat vind ik sowieso bijzonder, dat die vrouw de moeite heeft genomen om toch nog afscheid te nemen. En die zei ook met de uitvaart: ‘Ieder mens is even speciaal, maar sommige mensen die blijven je gewoon bij.’ Dus dat was extra speciaal. En dat ze ook gewoon naast haar werk de moeite neemt om afscheid te nemen. Dat zegt ook wel denk ik hoe deze vrijwilligers werken. Dat ze in zo’n korte tijd een bijzondere band met mensen op kunnen bouwen en tegelijkertijd dit ook weer los moeten laten. Dus dat was ook een bijzonder moment, dat ze gewoon naar de uitvaart kwam.

Dat mijn moeder echt geliefd was, ook bij de vrijwilligers. Bij de visite, dat wist ik wel, dat mijn moeder ook een groot sociaal netwerk had. Maar ondanks dat alles haar afgepakt was, dat ze stervende was in bed, was ze toch nog een heel gezellig en sociaal persoon. En dat kon ze dus blijkbaar ook bij de vrijwilligers uiten en dat dit dan gezien wordt, dat vind ik gewoon bijzonder. Ik weet zelf wel dat ze speciaal is, maar als dat dan ook nog door vrijwilligers gezegd wordt, die weet ik hoeveel mensen daar hebben verzorgd. Dat komt dan binnen.”

Over de schrijver

Haar moeder is nog maar een paar maanden geleden overleden in het hospice. Nu deelt ze haar herinneringen met ons.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw reactie verschijnt na goedkeuring door onze redactie. U ontvangt een mail als uw reactie is geplaatst.