Over dit project

De coalitie ‘Van Betekenis tot het Einde’

De coalitie ‘Van Betekenis tot het Einde’ is een samenwerking tussen verschillende organisaties. Zij delen de overtuiging dat de laatste levensfase een zichtbaarder onderdeel van de samenleving moet zijn. Meer aandacht voor leven en sterven in waardigheid draagt bij aan een zorgzame samenleving.

Via ikwilmetjepraten.nu biedt de coalitie achtergrondinformatie en tips. Die kunnen de aanzet zijn tot een gesprek of het nadenken over de laatste levensfase.

 De kracht van verhalen

Onder de vlag van de coalitie heeft VPTZ Nederland, samen met de Universiteit voor Humanistiek, een verhalenbank opgezet. Omdat verhalen een krachtig en effectief middel zijn om mensen te verbinden, informatie uit te wisselen en tot reflectie te komen.

Een groot deel van de verhalen is gebaseerd op interviews. Dat zijn gesprekken met VPTZ-vrijwilligers, nabestaanden, cliënten en gasten. Wij delen deze ervaring graag met u. Maar natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw relaas. Wij nodigen u van harte uit om uw verhaal te delen.

Samenwerkingspartners

Universiteit voor Humanistiek
De Universiteit voor Humanistiek is een kleine, onafhankelijke universiteit die zich laat inspireren door het humanistisch gedachtegoed. Onderzoek en onderwijs richten zich op eigentijdse vragen over zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een humane samenleving.
Bezoek www.uvh.nl voor meer informatie.

VPTZ Nederland
VPTZ Nederland is de koepelorganisatie voor ruim 200 organisaties die, met inzet van meer dan 11.000 vrijwilligers, mensen ondersteunen in de laatste fase van hun leven. Dit doen ze bij mensen thuis, in hospices en steeds vaker ook in zorginstellingen. Zo maken we sterven op de plek van voorkeur mede mogelijk. Bezoek www.vptz.nl voor meer informatie.