Deel uw ervaring

 • Op deze pagina kunt u uw eigen ervaring als patiënt, naaste, vrijwilliger of professional delen. Met uw goedkeuring zal het verhaal (anoniem) op deze website worden geplaatst. Zo helpt u het gesprek over en reflectie op dat wat van betekenis is in de laatste levensfase te bevorderen. Bij toestemming kan uw ervaring worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en helpt u de zorg in de laatste levensfase te verbeteren. Voordat het verhaal geplaatst wordt, zal het verhaal eerst doorgelezen worden, om te voorkomen dat er onverhoopt onbedoelde dingen op de site komen te staan. Als er aanpassingen volgen dan vragen wij altijd toestemming. Heeft u uw ervaring verstuurd? Dan nemen we zo snel mogelijk contact op. Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Dat kan! Mail dan uw naam en telefoonnummer naar info@vptz.nl en wij bellen u. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

  Waar kan uw verhaal over gaan?

  Op de verhalenbank is ruimte voor alle aspecten van de laatste levensfase. Het is belangrijk dat u vertelt over uw eigen ervaring. Hoe klein of groot ook, elke ervaring is van betekenis. Het gaat om verhalen van concrete momenten die u raakten, waarover u bent blijven piekeren of waar u juist een prettig gevoel aan overhield. Om u op weg te helpen, vindt u hieronder een paar thema’s. U bent natuurlijk helemaal vrij om een heel ander thema te kiezen.

  Leven met iemand die gaat sterven Moment waarin zorg te kort schoot
  Eenzaamheid Onrust
  Een mooi moment Rouw
  Een lastig moment Verlies van waardigheid
  Wat heeft jou geholpen? Verschuivende rollen
  Loslaten Eerlijk beeld van het levenseinde
  Schaamte Machteloosheid
  Taboe Geloof
  Grenzen Moment van goede zorg
     

 • (Bijvoorbeeld: Wat was er belangrijk en waarom? Wat voelde u? Wat dacht u? Welke afwegingen? Waarom is deze situatie u bijgebleven? Welke effect had dit op u?)
 • (Bijvoorbeeld: Wat was er belangrijk en waarom? Wat voelde u? Wat dacht u? Welke afwegingen? Waarom is deze situatie u bijgebleven? Welke effect had dit op u?)

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.