Deel uw persoonlijke levenseindeverhaal

Wat fijn dat u overweegt om uw ervaring op deze verhalenbank te delen!

Hoe werkt het?
Hieronder vindt u de invulvelden die helpen bij de opbouw van uw verhaal. Na het invullen duurt het even voordat het verhaal is geplaatst. Eerst leest onze redacteur de tekst door. Als er aanpassingen nodig zijn, dan vragen wij u vooraf om toestemming. Na het insturen van uw verhaal, nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Dat kan! Mail uw naam en telefoonnummer naar info@vptz.nl. Dan bellen wij u binnen enkele werkdagen op.

Toestemming
Met uw goedkeuring plaatsen wij het verhaal (anoniem) op de verhalenbank. Met uw toestemming komt uw ervaring ook beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Zo helpt u de zorg in de laatste levensfase te verbeteren.

Om u op weg te helpen met uw verhaal
Op de verhalenbank is ruimte voor alle aspecten van de laatste levensfase. Het is belangrijk dat u vertelt over uw eigen ervaring. Hoe klein of groot ook; elke ervaring is van betekenis. Het gaat om verhalen over concrete momenten. Gebeurtenissen die u raakten, waarover u piekert of die een fijn gevoel geven. Uiteraard helpen wij u graag op weg. Er zijn vier thema’s benoemd waaruit u kunt kiezen:

 • Gouden moment
 • Lastig moment
 • Onbegrepen gedrag
 • Overige ervaringen

 

 • (Bijvoorbeeld: Wat was er belangrijk en waarom? Wat voelde u? Wat dacht u? Welke afwegingen? Waarom is deze situatie u bijgebleven? Welke effect had dit op u?)
 • (Bijvoorbeeld: Wat was er belangrijk en waarom? Wat voelde u? Wat dacht u? Welke afwegingen? Waarom is deze situatie u bijgebleven? Welke effect had dit op u?)

 • Foto bij uw verhaal?

  Heeft u een rechtenvrije foto die waarde voor u heeft en bij het verhaal past? Dan kunt u die sturen naar info@vptz.nl on der vermelding van Levenseindeverhalen + titel verhaal.
  Hierbij geef ik toestemming dat mijn gegevens en verhaal mogen worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden om de zorg te verbeteren. De gegevens zullen gedurende 15 jaar bewaard blijven en anoniem verwerkt worden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.