Je wilt iets positiefs zeggen, maar het valt verkeerd

door: Anoniem

Je wilt iets positiefs zeggen, maar het valt verkeerd

In gesprekken met gasten zeg je soms precies het verkeerde. Onbedoeld, maar toch… Het kan een ongemakkelijke situatie opleveren. Of zelfs erger: “Ik had niet verwacht dat dit zou betekenen dat ik niet meer terug mocht komen.”

“Er was een man, daar mocht ik niet meer bij terugkomen. Het was nogal een eigenwijze man. En hij was nogal dominant in zijn huwelijkssituatie. Zijn vrouw was er ook bij. En ik was er al twee keer geweest en toen had zijn vrouw gezegd, toen ik de derde keer kwam, dat hij een paar rustige nachten had gehad. Dus dat hij minder obstinaat was geweest. Ik ging naar hem toe en toen zei ik nog tegen hem: ‘Nou meneer, we gaan ons best doen om er weer een rustige nacht van te maken.’ Hij zegt: ‘Ja, maak jij het uit of ik rustig ben ja of nee?’ En ik heb later gehoord dat die opmerking van mij heel slecht viel bij hem.

Daar kan je niets aan doen, dat is gewoon zo. Je probeert iets positiefs te zeggen, het viel bij hem verkeerd en het zij zo.

Ik merkte op dat moment inderdaad dat het niet goed viel. Ik had niet verwacht dat dit zou betekenen dat ik niet meer terug mocht komen. Hoewel, ik achteraf hoorde dat niet alleen ik, maar ook drie anderen niet meer mochten komen.

Het was een moment waarop ik iets zei wat volgens mij positief was, wat gewoon als negatief opgepakt wordt door de andere partij. Ik ben daar wel over na blijven denken. En de volgende keer zou ik precies hetzelfde doen. Ik kan mij niet voorstellen dat ik iets verkeerd deed. Het ging gewoon niet goed op dat moment, klaar. En dat kan altijd gebeuren.

Ik had met zijn vrouw veel beter contact dan met hem. Zijn houding was voor haar heel negatief, dat voelde ik wel. Ook hoe hij zich gedroeg af en toe. Hij was gewoon horkerig. En oké, prima, dat accepteerde ik dan. Zijn vrouw moest hem steunen, maar wat hij deed daar was zij het eigenlijk niet mee eens. Ja, dat was moeilijk voor haar, dat weet ik zeker.

En ik ben van plan om op het moment dat die man overleden is, nog een keer naar zijn vrouw toe te gaan. Om het met haar nog een keer door te nemen. Want ik weet dat zij erover in zat dat hij mensen wegstuurde, dat vond zij heel erg. En daar heb je ook mee te maken.”

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw reactie verschijnt na goedkeuring door onze redactie. U ontvangt een mail als uw reactie is geplaatst.