Jaloers op vrijwilliger, omdat je zelf geen aandacht meer kunt geven

door: Anoniem

Jaloers op vrijwilliger, omdat je zelf geen aandacht meer kunt geven

Vrijwilligers kunnen onbedoeld voor jaloezie zorgen. Je geeft niet alleen aandacht aan cliënten, maar ook aan hun naasten. Geliefden kunnen daar verdriet van hebben. “Dan komt er zo’n wildvreemde kerel, waar zijn vrouw een leuk gesprek mee heeft. Ik voelde de frictie.”

“Er was een zieke man en zijn vrouw vond het best prettig om even met mij te praten. En soms kan je dat bij binnenkomst even een kwartiertje hebben, maar in dit geval was het al 1,5 uur. En die mevrouw die bleef praten. Ze vertelde bepaalde vertrouwelijke zaken, het had een bepaalde vertrouwelijke sfeer. Het was wel binnen gehoorafstand van de zieke man. Ik had natuurlijk wel even met hem kennisgemaakt, maar nog niet een echt gesprek. Dus na heel lang, toen zijn vrouw eindelijk naar bed ging, kon ik mij richten op die zieke man. Maar ik had eigenlijk geen contact, alsof hij zijn rug toedraaide. En ik voelde als het ware ook een bepaalde jaloezie. Die man kon natuurlijk ook niet meer zo betekenisvol zijn voor zijn vrouw. En dan komt er zo’n wildvreemde kerel, waar zijn vrouw daar dan maar zo een leuk gesprek mee heeft. Ik voelde de frictie en dacht: Ja, je komt natuurlijk in die situatie niet alleen voor de zieke. Je komt dus ook voor de partner. Want die partner gaat er anders aan onderdoor. En daar heb je even een invoelend gesprek mee. Maar dat mag natuurlijk niet betekenen dat ik daarmee door veel aandacht aan die partner te geven een wig drijf tussen die twee.

Als je dan naar huis toe gaat heb je een onbevredigd gevoel. Maar je weet ook niet goed hoe je dit eigenlijk had kunnen voorkomen, want het is een gegeven. Ik ben daar maar één keer geweest. Als je dan weggaat heb je een minder voldaan gevoel. Maar het is nooit een reden om te zeggen van: daarom doe ik het niet meer.”

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw reactie verschijnt na goedkeuring door onze redactie. U ontvangt een mail als uw reactie is geplaatst.